ΛΥΚΕΙΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Φωτογραφίες από το διαγωνισμό διηγήματος του Ιδρύματος "Αικατερίνη Λασκαρίδη"  που πραγματοποιήθηκε στις 30-11-2014.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι μαθήτριες που συμμετείχαν μαζί με την συγγραφέα (μέλος της κριτικής επιτροπής) Μάρω Δούκα καθώς και με την καθηγήτρια τους Λώλα Ιωάννα

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο θέατρο, μαθητριών μαζί με τις καθηγήτριες Οικονομίδου Άννα Μαρία και Παπανίκα Σταματία

Φωτογραφίες από την εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

 • Πραγματοποιήσαμε πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές, όπως κάθε χρόνο: η Α΄ τάξη πήγε στην Τήνο, η B΄ τάξη στην Καλαμάτα και η Γ΄ τάξη στα Γιάννενα. Eπιπλέον το σχολείο μας έλαβε πρόσκληση και επισκέφτηκε το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης. Η επίσκεψη μας περιλάμβανε πρόγραμμα στο Ζωγράφειο Λύκειο αλλά και ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Σε αυτήν την εκδρομή πήραν μέρος μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης. Ελπίζουμε παρόμοια εκδήλωση να πραγματοποιηθεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

 • Πήραμε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς:
  α)Διαγωνισμός Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη· είχαμε 7 συμμετοχές από όλες τις τάξεις με έργα αξιόλογα – επιλέχτηκαν τα 5 από αυτά και εκτέθηκαν στο Κέντρο  Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου της Αθήνας.
  β)Διαγωνισμός EUROSCOLA· πήραν μέρος μαθητές της Β΄ τάξης και διακρίθηκε η Παπαχρήστου Ανδρομέδα, η οποία πήρε μέρος στην ημερίδα στο  Στρασβούργο της Γαλλίας.
  γ)Διαγωνισμός ποίησης της εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών – συμμετέσχε η Πάππου Στυλιανή της Α΄ τάξης.

 • Συμμετέσχαμε στη Βουλή των εφήβων καις στην ανάδειξη του βραβείου «Αριστεία και Αλληλεγγύη» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

 • Προσφέραμε Σχολικό Υλικό σε παιδιά της Παλαιστίνης και συμμετάσχαμε στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής 2014» της οργάνωσης MAKE A WISH.

 • Παρουσιάσαμε με επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης τη δουλειά των μαθητών μας με θέμα «Η ποίηση της Κικής Δημουλά και οι νέοι»

 • Τα παιδιά της Α΄ τάξης ετοίμασαν μια πολυτροπική εκδήλωση για την εκδήλωση για την Ειρήνη που περιλάμβανε VIDEO, μουσική και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες τους.

 • Συμμετέσχαμε στο πρόγραμμα του Ιδρύματος «Πάνος Μυλωνάς» για την ασφαλή οδήγηση και συνδεθήκαμε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό το Ασφαλές Διαδίκτυο – έγινε μάλιστα και σχετική ενημερωτική εκδήλωση από ειδικούς.

 • Είχαμε 2 επισκέψεις σε Μουσεία με ξενάγηση:
 • α)Όλες οι τάξεις ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
 • β)Η Γ΄ τάξη γνώρισε το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Παλαιάς Βουλής

 • Η Β΄ τάξη παρακολούθησε την θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ενώ οργανώθηκε προαιρετική παρακολούθηση των θεατρικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου: «Το τρίτο κύμα» και «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές». Τις παραστάσεις παρακολούθησαν και γονείς μαθητών μας.

 • Τέλος πραγματοποιήσαμε έρευνα στα πλαίσια της ημέρας κατά του Σχολικού Ρατσισμού, τα αποτελέσματα της οποίας έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας. Πατήστε εδώ για την έρευνα και εδώ για την εισήγηση

Φωτογραφίες από τη δουλειά των μαθητών μας με θέμα «Η ποίηση της Κικής Δημουλά και οι νέοι»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015